Start  Releases  Mailorder  Account  Media  Interact  About 
« Webshop Home

Search
List Pre-order only

Our Catalog
CD
Vinyl
MC
DVD
Merch
Clothes
Reading
Sleeve
Paraphernalia
Miscellaneous

For Customers
» Order Information
» Open Shopping Account
» Catalogue
» RSS Catalogue RSS
» Track Order

» Your Account
We accept PayPal payments.
ANATOMI-71 - På GIFTETS VINGAR


 ANATOMI-71 -  På GIFTETS VINGAR (12" MLP) Track list:

Side A
01. Det �r alltid svinen som h�rs Lyrics to this song.
02. Slutstation snutstation Lyrics to this song.
03. P� giftets vingar Lyrics to this song.
   
Side B
01. Appl�d med en hand Lyrics to this song.
02. En fot i graven och en i klaveret Lyrics to this song.
03. Sgt. peppers loser hardcore band Lyrics to this song.
04. Ad nauseam Lyrics to this song.

   
Item: 1854
Date: 2009-06-06
Catalog No: HALVLP034
Format: 12" MLP
Label: Halvfabrikat Records

Price: 80.00 SEK

Qty:

 
Information
Crustcore. Seven new songs of total fury. Crustcore as it was meant to be. Ripping, intense, pulverizing! Anatomi-71 are back with the humor intact. As a bulldozer on E, the band ones again gives us their thoughfull music. This MLP are definitly something to check if you do enjoy punk. In short: buy this and enjoy it! Anatomi-71 2009: the Sgt Pepper of 2009!
 
Selling points
# Raw, ripping d-beat crustcore in the vein of crust from the 80s. Driven by the lyrics from which Anatomi-71 are most famous.
# Anatomi-71 ones again shows who is the d-beat masters of sweden. Swecore? No, A71-core!
# Seven songs of the best: most likely one of the best MLPs in 2009!
 
Line-up
Limpan: guitar/vocals
P�r: guitar/vocals
Putte: drums
Ulf: bass/vocals
 
 
Digital download
Reviews
Underground Society, [written by Underground Society. Distributed by Sound Pollution]
Anatomi 71 montre avec ce "Pa Giftets Vingar"qu'ils peuvent être considérés comme un groupe important de crustcore s'ils continuent dans cette direction musicale. "Pa Giftets Vingar" est un album bien construit et riche rytmiquement, toujours axé sur des riffs lourds et des vocaux remplis de colère comme sur les titres "Slutstation snutstation" peut-être mon titre préféré dû à sa ligne mélodique (et oui !), "En fot i graven och en i klaveret" et le puissant "Ad nauseam" qui montrent l'étendu talentueuse de ce groupe qui construit ses morceaux tout en puissance ! Dés le premier morceau le ton est donné: c'est brutal, du son violent grâce à une production soignée, dure et sombre car c'est quand même du crustcore et pas de la pop : le tableau du chaos est dressé en seulement 7 titres de pure puissance sonore où le mélange des genres et l'aisance technique d'Anatomi 71 sur l'exécution des titres sont stupéfiant. Bon, il y a quelques répétitions, car certains titres ont tendance à se ressembler, mais il faudra certainement 2 ou 3 écoutes pour apprécier toutes les subtilités qu'offre ce "Pa Giftets Vingar" ! Le seul point faible viandrait de l'illustration de la couverture qui ne retranscrit pas l'univers proposé par le groupe. Dans tous les cas, si vous cherchez un LP original, ce "Pa Giftets Vingar" est fait pour vous.
 
Doomsday Magazine, [written by Andreas Hedberg. Distributed by -]
Fjolårets 12” till rakning, skapligt försenad recension, men det är så jag rullar! A-sidan inleds med ’Det är bara svinen som hörs’, en snabb jävel med bra attack och riv som handlar om vilka det är som får plats i dagens mediasamhälle. Var inte särskilt impad när dom slängde upp den här på deras myspace men det har växt till sig riktigt bra och jag diggar, finfint solo där också!
’Slutstation Snutstation’ en punklåt som inte känns som en punklåt utan har mer rock/metal-stuktur fast ändå egentligen inte är annat än en punklåt. Gillar den delvis men låtstukturen förvirrar mig lite och gör att mitt fokus flyttas från att uppskatta flow, attack och sväng till att snöa in på låtuppbyggnaden, det kanske ska ses som ett plus egentligen förresten!?
’På Giftets Vingar’ Attack och kravallmangel åter igen, bra vev som fan och jag gillar det där ”gammelmetal”-tugget och doom ’n gloompartiet som kommer in i mitten, heavy rock och hardcore är helt klart kompatibelt, mycket bra!
’Applåd med en hand’, midtempo och dubbeltramp, gillar inte första refrängen nått vidare men när den andra går över i tyngre hardrockin’ tongångar är det ju pärla! Gött lite Motorhead-driv/stuk på nått sätt, jag gillar. ’En fot i graven en i klaveret’, redig kravallstänkare med fintfint d-vev, en ganska klassisk A-71-låt tror jag att jag skulle vilja säga, med trevligt solo. ’Sgt Peppers loser hardcore band’, midtempo 4-taktare av rang, bra låt, lustig text och ett jävla sväng, en riktig dänga. Lätt bästa låten på skivan, gillar rockbryggan (eller vad det nu kallas) där också, mycket bra, instant classic i min bok! ’Ad Nauseam’, avslutar plattan fint med gästsång från Gunnar från Avskum, gött stuk på låten, gillar versen speciellt . Anatomi-71 levererar som alltid och på ”Giftets Vingar” finns det mycket som är riktigt gött, personligen så tyckte jag nog om ”Mot nya höjder” lite mer. Som vanligt är det tajt spelat, snyggt layout, bra ljud, bra texter och bra sång, du hajjar…
 
Cow magazine, [written by Ted. Distributed by -]
Det är inte ovanligt att skivsläpp inom punksvängen har en tendens att bli kraftigt försenade. Låtarna till den här plattan spelades in förra hösten men har sedan legat och väntat ganska lång tid på att få se dagens ljus.
Nu äntligen har Anatomi 71 fått ut dessa sju låtar på en mini-LP, precis det format som jag föredrar när det gäller råpunk. En EP tar ofta fort slut, och en LP blir för lång, men här bjuds det på precis det som står på baksidan av omslaget, ”kvalitet - inte kvantitet”. Det är så jävla bra!
Förra skivan ”Mot nya höjder” har snurrat flitigt här hemma och jag tror att de denna gång har skrapat ihop en minst lika bra platta.
Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför de gör många grejer bättre än andra band trots att skillnaderna mellan råpunk och råpunk ofta är minimala. För att jag ska falla riktigt pladask så handlar det både om låtarna, produktionen och texterna och Anatomi 71 har allt! ”Det är bara svinen som hörs” skulle kanske inte platsat så bra bland mina favoriter om det inte vore för inspelningen, sången och texten. Att hitta på nya, fräscha riff är väl inte det lättaste och jag vågar inte påstå att detta band sitter inne på de mest banbrytande musikaliska idéerna, men som sagt, det är helheten som gör det. De har slängt in lite soloprylar och gnisslande gitarrlicks och det ger en hel del.
Texterna är fullkomligt lysande och de har även skrivit ner vad de handlar om på engelska i inlay-bladet. Det är ju en bra grej även fast de som inte förstår svenska missar en hel del av bandets strålande lyrik.
Musikaliskt är det som sagt inga större överraskningar, men svänget får de garanterat till. Självklart är det d-takt i olika tempon som gäller samt en fyrtaktare med den lustiga titeln ”Sgt Pepper´s loser hardcore band” och även här måste jag ge en applåd till variationen på låtarna. Ofta får man i stort sett samma tempo på 15 låtar på en fullängdare, men här har de fan allt. Det är bara att njuta!
Utöver redan nämnda låt ”Det är bara svinen som hörs” är det förmodligen ”Applåd med en hand” och ”Ad nauseam” som jag gillar bäst.
 
Blogg as fuck, [written by Masken. Distributed by -]
Laptop, latte, new york och paris, en postironisk mediagris. Toppfinans och politisk elit, allt går att sälja med rätt retorik…. Det är raderna man bjuds på när man drar igång denna 12’’. Jag har tjatat om det förut och jag säger det igen. Det är inte många, kanske bara Massgrav, som spöar Anatomi-71 textmässigt i dagens punksverige. Kommer att tänka på Totalitärs texter av någon anledning. Detta är alltså en 7 låtars 12’’ som släppts av Halvfabrikat nu i dagarna och jag har hårdkört den här hemma nu sen jag fick den i förra veckan. Jag hade skithöga förväntningar på den för A-71 är enligt mig bland dom bästa banden just nu i Sverige, och deras förra CD/LP ”Mot nya höjder”, och MCD’n ”Hej kom och hjälp mig” är skivor som spelas ofta här hemma.

Hur låter då denna skivan? Ja att det är Anatomi-71 råder ingen tvekan om, men denna satte sig inte lika stenhårt direkt som dom 2 tidigare nämnda. Visst var det bra, till och med skitbra, men det var något…. Lyssnade igen och igen och igen, och rätt som det var så klickade det. Den är precis lika bra som jag ville/trodde , bara det att denna krävde ett gäng lyssningar innan det satte sig. Och dom lärde säger ju att en riktigt bra platta tar ett tag att komma in i. Anatomi-71 har ju även alltid haft minst en riktigt bra 4-panna och brutit av d-takten med. Så är även fallet med denna, men denna gången har man även stoppat in rätt fett med tempobyten i låtarna och det sitter som en keps det med. Det har dom väl iofs alltid gjort, men det känns som det är mer på denna. Gillar du A-71’s tidigare grejer gillar du detta och har du inte hört dom så är det bara att kolla nu. Avskum-Gunnar gästvrålar på en låt med för den som är intresserad av sådant. Given på top 10 listan över årets plattor!
 
 
All titles with Anatomi-71
Distansen tilltar (CD in jewelcase)
Från primat till reptil (CD in digipack)
Hej kom och hjälp mig (MCD in jewelcase)
Mot nya höjder (CD in jewelcase)
Package deal (Package deal)


Refresh | Go back