Start  Releases  Mailorder  Account  Media  Interact  About 
« Webshop Home

Search
List Pre-order only

Our Catalog
CD
Vinyl
MC
DVD
Merch
Clothes
Reading
Sleeve
Paraphernalia
Miscellaneous

For Customers
» Order Information
» Open Shopping Account
» Catalogue
» RSS Catalogue RSS
» Track Order

» Your Account
We accept PayPal payments.
RADIOSKUGGA - EN ESTETISK KRIGSFöRKLARING


 RADIOSKUGGA -  EN ESTETISK KRIGSFöRKLARING (CD-R in plastic) Track list:

1. När helvetet frusit till is Lyrics to this song.
2. Antipacifistik aktion Lyrics to this song.
3. Misantropen Lyrics to this song.
4. En estetisk krigsförklaring Lyrics to this song.
5. Alltid ska jag vara din börda Lyrics to this song.
6. Ondska rinner i mina ådror Lyrics to this song.
7. Lämna mig ifred Lyrics to this song.

   
Item: 1358
Date: 2005-08-05
Catalog No: KASSCD26
Format: CD-R in plastic
Label: Halvkass Produktion

Price: 20.00 SEK

Qty:

 
Information
New recording by Radioskugga! Heavy crust as always by the band although this material has a more grinding feel to it. Great piece of shit! The Sandviken Terrorforce are back with vengeance! This time with a new, stronger, lineup - forcing the sound to be yet more desperate and fierce than ever before. In conclusion, here you will have more helvetespunk than you would ever dreamt of.
Reviews
No Words zine, [written by Jocke. Distributed by -]
"En estetisk krigsförklaring" (Halvkass Production, 2005) är min första bekantskap med Sandvikens Radioskugga, och det är en angenäm sådan. Öppningsspåret "När helvetet frusit till is" nitar mig rätt i ansiktet med skitigt grind/crustmangel, som inte drar i handbromsen i onödan. Att säga att det vevas friskt vore en kraftig underdrift, här smiskas det på utav bara helvete, och vokalisten Tomas Karlsson sätter pricken över i:et med gutturalt ångestkvidande. Samtliga texter avhandlas på svenska, med hat som minsta gemensamma nämnare.

Produktionen är det inga större fel på, personligen så föredrar jag vanligen om musiken tillåts att andas lite mer än i det här fallet, men manglet är primitivt och rått, så varför krångla till det? Stabila låtar, säkra instrument- och sånginsatser, samt en ständigt överhängande och likstinkande black metal-känsla, får mig att dra på repeat mer än en gång, och det är ett gott betyg om något. Synd då bara att bandet är nedlagt sedan en tid tillbaka, för här finns potential. Skaffa ett ex medans det går!
 
Kulturkrockzine.se, [written by Niclas Boman. Distributed by -]
Det är kanske lite sent att uttrycka sig om vad Radioskugga sysslade med i hembyn Sandviken för nästan två år sen. Och inte blir det bättre av att bandet har varit nedlagt i flera månader.

Men "En estetisk krigsförklaring" håller ändå. Den känns sådär härligt tidlös. När man gillar grindcore, hardcore och punk borde man ha väldigt svårt att säga nej till den här typen av brakmangel. Det är precis sådär punkigt skitigt som det borde vara och helt utan en massa onödigt krångel. Produktionen håller hög klass utan att tvingas låta Abyss Studios, innehållandes det där sköna brusspraket man ibland kan behöva.

Jag har faktiskt ingen riktig aning om vilka som borde ta över där Radioskugga lade ner, för än var de verkligen inte klara. Andra halvpunkiga band som Splitter, Infanticide (för övrigt ifrån grannstaden Gävle) och Fromtheashes har helt klart vuxit det senaste året och kan vara på god väg utåt. Men bland dessa saknas ändå ett namn.
 
Ddscell Zine, [written by Matte. Distributed by -]
Radioskugga har lirat ett bra tag, men jag har aldrig riktigt orkat kolla upp dom. Någon enstaka låt har jag dock hört (tack DC++), och jag har av någon anledning avfärdat Radioskugga som ett typiskt dussinband. Efter att ha lyssnat igenom "En estetisk krigsförklaring" kan jag konstatera att jag hade både rätt och fel. Radioskugga är bra på vad dom gör, och jag kan inte låta bli att stilmässigt jämföra dem med det fantastiska (och numera nedlagda) bandet Obligatorisk Tortyr. Men Obligatorisk Tortyr hade något som Radioskugga tyvärr saknar: en originell stil. Visst, låtarna funkar (speciellt inledande "När helvetet frusit till is", som är skitbra) men jag saknar det där lilla extra jävlar anamma som jag anser att ett grindband behöver. Nåja, Radioskugga är iaf på banan och med en råare produktion och lite mer attack i låtarna kan de nog ta upp kampen mot det svenska grind-toppskiktet. Men tills dess ligger de och flåsar en bit bak.
 
 
All titles with Radioskugga
Logo (Badge)
Logo (Patch cloth)


Refresh | Go back