Start  Releases  Mailorder  Account  Media  Interact  About 
« Webshop Home

Search
List Pre-order only

Our Catalog
CD
Vinyl
MC
DVD
Merch
Clothes
Reading
Sleeve
Paraphernalia
Miscellaneous

For Customers
» Order Information
» Open Shopping Account
» Catalogue
» RSS Catalogue RSS
» Track Order

» Your Account
We accept PayPal payments.
AKTIV DöDSHJäLP/PASSIV DöDSHJäLP - SPLIT


 AKTIV DöDSHJäLP/PASSIV DöDSHJäLP -  SPLIT (7" EP) Track list:

Side A - Aktiv dödshjälp  
01. Skuld   
02. Lägg dig ner och dö  
03. Horn  
   
Side B - Passiv dödshjälp  
01. Tomma skal, döda själar   
02. Ingen talan  
03. Då allt du älskar har förgörts  

   
Item: 2124
Date: 2011-04-30
Catalog No: HALVEP049
Format: 7" EP
Label: Halvfabrikat Records

Price: 30.00 SEK

Qty:

 
Information
So, the idea was to make a joke out of ourselves. You cannot really place two acts with almost the same name on a split, can you? Yes, we can, and we did. Here are the result. A raging split from track one, and it keeps going over on side two. All killer tracks! A must-have!!!
 
Selling points
# Aktiv dödshjälp are doing metal/crust but far better than most bands doing the same. Intense! Dept!
# Passiv Dödshjälp are balancing on the thin line between controlled rage and chaos, and you'll get their intense side on this. Sheer crustpunkattack!
# Wonderful made sleeve by Marko @ Blastingdead!
 
Line-up
Aktiv dödshjälp
Tompa - guitar & back-up vocals
Roberth - vocals
Chris (studio) - drums
K.C (studio) - bass

Passiv dödshjälp
Magnus - vocals
Jimmy - guitar/vocals
Andreas - guitar
Peter - bass
Joel - drums
 
 
Digital download
Reviews
Cow mag, [written by Ted. Distributed by Sound Pollution]
Återigen ett gammalt släpp som kom ut i april och då skvallrar om hur mycket jag ligger efter i recensionerna…
Skam den som ger sig, Aktiv Dödshjälp gav ut sitt debutalbum 4:48 i nådens år 2007, ett album som jag gillade en hel del. Tre år senare kom uppföljaren ”Men allting har ett slut” som visserligen hade sina stunder men som hade glidit in i metalträsket alltför mycket.
Här har vi tre låtar varav den första, ”Skuld”, börjar med en mörk pianoton och trummor som sedan kickar igång en schysst och kort crustdänga. Metalinfluenserna är faktiskt inbakade men mitt punkarhjärta hör mer punk än tidigare i den här låten så jag är fast!
Två låtar till får plats på denna sida av vinylen men de kommer inte riktigt upp i samma klass som den första då det blir lite för mycket plockande och harvande som går över min hårdrocksgräns… Helt ok, dock!
Passiv dödshjälp huserar på den andra sidan och de har klart en mer ”punkig” produktion och de lirar hård punk i samma stil som de tidigare gjort och de gör det snyggt. Tre låtar räcker alldeles utmärkt för mig, varav den andra, ”Ingen talan” blir min favorit. De gör verkligen sitt jobb som det ska göras och även om det ibland leder till överdoser för mig att lyssna för mycket på hårdare crust och råpunk så uppskattar jag verkligen Passiv Dödshjälp.
Snygg röd vinyl och snyggt omslag är ju även det en anledning till att köpa vinylen och inte bara ladda ned…
 
Blogg as fuck, [written by Masken. Distributed by Sound Pollution]
Halvfabrikat bjussar på split 7'' med dom bägge Dödshjälpsbanden... Jag har ju aldrig varit sådär jätteinne på Aktiv Dödshjälp tidigare, och jag måste nog säga att läget är oförändrat efter att lyssnat igenom deras sida här. Det är snortight och välspelat till max, men jag blir less redan efter halva första låten... Det är FÖR snyggt och kliniskt för min smak, det är för lite svineri i deras punk influerade metall. Det är inte det att jag inte gillar metall, för det gör jag, men då måste det som sagt vara lite mer opolerat enligt mig. Tror dock att deras tre låtar här, liksom förra fullängdaren, lär tilltala dom allra flesta.Både punkare och metallskallar.
Nej det är Gävles Passiv Dödshjälp som imponerar mest på mig på denna splitten. Inte så konstigt kanske då jag gillat alla deras tidigare släpp inklusive demon rätt hårt. Dom fortsätter på sin inkörda väg av melodiös crust/råpunk med en del black metal influenser. Eller ja... en del gitarrslingor låter lite black metal ibland, mer är det inte. Lite gammal god hardcore finns också att finna i manglet. Fan vet om inte aggresiviteten i sången skruvats upp ett snäpp denna gången? Inte mig emot :-) Ett av sveriges bästa "slingcrust" band enligt mig tillsammans med Eskatologia. Jag gillar't.
 
Blindead Production​s 2011 - newsletter #7, [written by Krogh. Distributed by Sound Pollution]
Passiv Dödshjälp impressed me before on the self titled CD-R, 7" split with Livstid and full LP and this is no exception. Raging käng with a dose of black metal thrown alongside the rawness.

Aktiv Dödshjälp are more towards metal but have left a helthy dose of hardcore punk to keep the scale balanced. Real heavy and evil as well as explosive.
 


Refresh | Go back